Wednesday, December 1, 2010

hal budak2..haha

ermm arini rmai dtg umah ak..
biase la tu pjumpaan fmly la kate kan..
mcm2 mkanan ade..
adush!
gmok la aku..hukhu..
erm ade cte best nip..
antare rmai2 ank sdare aku tu ade la yg chomel ni tanye..

bdk kcik: mak lang tdow mana mlm ni?
aku     : mak lang tdo kat bilek tu laa..
bdk kcik: sorg2 ke??mane pak lang?
aku :    pak lang??haa mane ade..maklang x kawen lg laa..
bdk kcik : eh knp pnggil mak lang.."mak' tu kan utk org tua?
aku : (ak speechless..xtaw nk ckp ape..rse dlm ati nk tampa je mlot bdk ni..hakha..tapi xpe la bdk kcik kan..)


erm,pastu kteorg mkan2..adush sdpnye msakan kmpg..da lame xmkn..
mkn ramai2..aduhh lg la mriah..
ermm,.,lastly nk ckap
hargai ttamu korg..even pnat fler nk lyn..ttamu aku untk arini 20 org..wah!
best!
mcm psar mal..hahaahaa...

Friday, November 26, 2010

cik illie nak berbicara..ha3

hai..
arini tibe2 jep ade bnda yg buat otak aku sesak..ha3
xda la sesak mcm trafik kat bangkok nuh..
atau kota jakarta sane..haha..


kita slalu pikir pasal ape yg org ckap kat kita..tapi sbenarnye kita xsdar yg kita sdikit sbnyak dah mnambah kan beban dlm diari kita..sian otak kita..tension nak pk psal bnda2 tu..
so,sbg solusinya kita kne buat bodoh jep..bkan jadi bodoh taw..hehe..
kita kne buat xtaw jep dgn komen2 yg mruntuhkan smangt kita tu..
i must be strong!
tu yg spatotnye kita ade..
tapi jgn la smpai org ckap kita xda prasaan plak..
kang duk diam je seko2 xkisah org..
tu pon xleh gak..
kita kne join dgn org laen gak tapi bila rase mcm situasi x brape baik kita bla lah sblum get involve dlm tu..btol x??haha..

ape laa aku mmbebel nip??hehe..
ak skrg tgh cari tips utk hati kita buat bodo dgn sgale environment kita nih??
sape ade tips??share2 laa..haha..

note: aku tulis nih saje2 jep..xda kne mgena dgn yg hidop n mati..
         juz wanna release a lil bit tension..haha..


okep,ngntuks lah..tata!
nite! kiss nite mwacckss!!daa

Wednesday, November 24, 2010

buat2 rajen masak..hak3

hye...smalam aku rajen glerh mmasak..
aku masak pizza n mee daging black paper...
wahhh meletopp...
ni utk tatapan korg..hik3..
tgk ajep..mkn ta bole..hehe

Monday, November 22, 2010

i Like this LaGu so much laa!

video
adushh..
xtaw nape minat sgt2 lagu ni..
suare radja ni pon best gak..
ermm tapi muke dia x ensem pon..hak3

jomla nyanyi same2..

Radja- Maaf

bila aku salah tolong maafkanlah
ku tak ingin membuat kau menangis
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah
* aku ingin selalu bersamamu
walau senang, walau kita susah
reff:
mungkin aku salah di matamu
mungkin aku lemah di matamu
tapi tak pernah terpikir
kau pergi tinggalkan aku
bila aku salah di matamu
bila aku lemah di matamu
ku hanya bisa memohon
maaf atas salahku
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah
repeat *
repeat reff
repeat *
repeat reff [2x]

Friday, November 19, 2010

assalamualakum!!

hai semua..
hari ni hari sabtu..
pagi td g klas admath..
blaja dgn my best ckgu..
ckgu che wil @.k.@ CCW...he3..
admath  bile cuti ni dah mrapu..
so kne la btolkan smula..


then jlan2 dgn my bespren..
tman dia g cc..
pastu mkan2..kasi demok..hak3..
then balek umah..


penat la pulak..
ermmm lepak2 with intenet..
best jugak..jom!
assalamualaikum n hai..
arini fez day dgn blog..
mmg da lame sgt nak buat tapi busy laa..
skrg cuti sekola dah ade mase..
ermm seronok la pulak..
hehe...